sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Padot sinetöivät Mekongin tulevaisuuden

Mekong on monelle suomalaiselle tuttu joki. Kaakkois-Aasian turismitulva on tuonut suomalaisetkin risteilemään Mekongia ylös ja alas. Kaakkois-Aasian maita voi vaihtaa helposti Mekong-risteilyllä siemaillen drinkkejä jokilaivan kannella. Tämä kaikki saattaa muuttua, sillä Mekongin mittavat patosuunnitelmat voivat muuttaa turistiristeilyjenkin tulevaisuuden.

Mekong-kokemukseni täydentyi viime marraskuussa, kun matkustimme Vietnamiin ja Mekongin delta-alueelle. Olen aiemmin työskennellyt Mekong-kysymysten parissa muun muassa Laosissa ja Kambodzhassa (aiheesta enemmän täällä). Halusin tutustua myös viimeisen alajuoksun maan, Vietnamin tilanteeseen. Koska Mekongin patoamisen seuraukset näkyvät pahiten Vietnamin jokisuistoalueella, päätimme työparini kanssa matkustaa sinne. Delta-alue on erittäin herkkä muutoksille Mekongin virtauksissa. Jos virtaus joessa vähenee, suolainen merivesi pääsee yhä syvemmälle suistoon. Tämä vaikeuttaa esimerkiksi suiston riisin- ja kalanviljelyä. Se myös uhkaa tuhota ainutlaatuisia kosteikkoja alueelta.


Karttasovellus näyttää, mihin patoja suunnitellaan 
ja mitä vaikutuksia niillä on. Kuva: Ville Juutilainen

Koska Mekong virtaa lähes 5000 kilometriä Kiinan, Myanmarin, Laosin, Kambodzhan ja Vietnamin halki, joessa tapahtuvia muutoksia ja niiden seurauksia on vaikea hahmottaa. Siksi datajournalistina työskentelevä Ville Juutilainen rakensi aineistoistamme karttasovelluksen, jonka tarkoitus on helpottaa patosuunnitelmien hahmottamista ja kertoa lyhyesti niiden vaikutuksista.

Suomalaistenkin kannattaisi kiinnostua Mekongin tilanteesta, sillä Suomi tukee aluetta merkittävästi kehitysyhteistyörahoista samaan aikaan kun konsulttiyritys Pöyry on osallisena patojen rakentamisessa. Turismin kautta lukuisat suomalaisetkin ovat henkilökohtaisesti sidoksissa joen muutoksiin.